ÇORUM / İSKİLİP - Danışmend Fen Lisesi

Mrt

Dilimizin zenginlikleri projesi kapsamında yapılan şubat ayı etkinlikleri kapsamında okulumuz 10.sınıf öğrencileri tarafından resfebe tekniği kullanılarak atasözleri ve deyimler panosu oluşturuldu. Aynı zamanda okulumuz Türk Dili ve edebiyatı öğretmenleri tarafından derslerde anlat bakalım ve drama ile atasözü anlatma etkinlikleri yapıldı. Yapılan pano ve etkinliklerle öğrencilerin kültürel ve toplumsal değerleri daha iyi anlamaları , kelime dağarcıklarını genişletip yorum yeteneklerinin geliştirilmesi amaçlandı. Öğrenciler Türkçenin ve Türk kültürünün zenginliğini daha iyi tanıma fırsatı buldular.

Mrt

Okulumuzun öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri, çevre bilincini artırmak ve çevre temizliğine katkı sağlamak amacıyla okul bahçemizi temizlemek için bir etkinlik düzenledik. Etkinliğe katılanlar eldiven ve poşet alarak bahçede bulunan çöpleri topladık. Toplanan çöpler ayrıştırılarak geri dönüşüm kutularına atıldı.Böylelikle etkinlik sonunda okul bahçemizde otlar büyümeden bahar temizliğini yapmış olduk . Etkinlik sonucu okul bahçemiz tertemiz oldu. Etkinliğe katılan öğrenci, öğretmen ve idarecilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun tüm alanlarında çalan acil durum alarm sesi ile “Çök, Kapan, Tutun” hareketi yapılarak alarm sesinin bitmesi beklendi. Alarmın bitmesinin ardından  öğrencilerimiz, öğretmenlerinin yönlendirmeleriyle tek sıra halinde bulundukları alanlardaki tahliye planını izleyerek, binayı terk edip toplanma alanlarına ulaştı.

Bina tahliye tatbikatında,  Öğrencilerimiz 1.40 dakikada öğretmenleri ile birlikte bina tahliyesini tamamladı.Tatbikatın koordinasyonu 'Afet Hazırlık Kulübü' öğretmeni Hicret ÇALIŞKAN tarafından sağlandı

Öğretmenlerimiz tarafından sınıf yoklamasının alınması ile tatbikatımız başarıyla tamamlandı.

Danışmend Fen  Lisesi yönetimi, öğrencilerin afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı olmalarının önemini vurgulayarak, benzer tatbikatların düzenli olarak yapılacağını ve öğrenci güvenliğinin her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Mrt

Okulumuz Fizik , Kimya ve Biyoloji zümre öğretmenleri  rehberliğinde uygulanacak olan 'Harezmi Eğitim Modeli' proje uygulaması kapsamında  okul pansiyonunda biriken organik atıkları dönüştürerek  hem sosyal duyarlılığı arttırma hem daha kaliteli organik doğal gübre  üreterek bu anlamda bir farkındalık amaçlanmıştır.

Yapılan çalışma "sıfır atık bir pansiyon" olma yolunda ilk adım sayılabilir. Üretimin nasıl yapıldığı öğretilerek öğrencilerin motivasyonu ve becerisinin yükseltilmesi hedeflenmiştir. Bu üretim ile okulumuzdaki bitki ve ağaç fidanlarının gübre  ihtiyacını  karşılamak amaçlanmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında Fen ve Sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak planlanan "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında "Kutadgu Bilig Okumaları Okul Paneli" gerçekleştirildi.

Türk Dili ve edebiyatı Öğretmenimiz Tuğba GÜLLER  danışmanlığında hazırlanan okulumuz öğrencileri tarafından hazırlanan sunum ile etkinlik gerçekleştirildi.

Mrt

Ortaöğretim Genel Müdürlüğü tarafından 2023-2024 eğitim öğretim yılında fen ve sosyal bilimler liselerinde öğrenim gören öğrencilere yönelik olarak planlanan "Oku-Yorum, Yazı-Yorum" projesi kapsamında "Kutadgu Bilig Okumaları Çorum İl Paneli" gerçekleştirildi. Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğü himayesinde, Çorum Özejder Sosyal Bilimler Lisesi koordinatörlüğünde yapılan panelin final bölümünde sunum yapmaya davet edilen okulumuz temsilci öğrencisi sunumunu başarıyla gerçekleştirdi.

Doç. Dr. İsa SARI'nın katılımıyla gerçekleşen panele, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenimiz Tuğba GÜLLER  danışmanlığında okulumuz öğrencisi Zeynep Reyyan KOCA tarafından hazırlanan sunum ile katılım sağladık. Selamlama konuşmalarının ardından panelist öğrencilerin sunumları gerçekleştirildi. Değerlendirme konuşması Doç. Dr. İsa SARI tarafından yapıldı.

Projede yer alan öğrenciler, danışman öğretmenler ve katılım sağlayan okul müdürlerine katılım belgeleri takdim edildi.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında Ocak Ayı İçerisinde, Proje Kapsamında Faaliyetler Gerçekleştirildi.

9. SINIF ÖĞRENCİLERİMİZ OKULUMUZA HOŞ GELDİNİZ.